Natuurlijke voeding op Maat

 
De kruidenmix is in samenwerking met Horsecomplete.
 
Heb jij een paard met problemen die vermoedelijk voeding gerelateerd zijn? Door de juiste voeding en andere ondersteuning te geven welke passend is bij jouw paard, word jou paard fysiek en mentaal gezond en komt het in balans.  Ook als je paard gezond is blijft goede voeding Belangrijk.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan het fijn kunnen trainen van je paard of het verminderen van de kans op blessures en ziektes.

Vanuit mijn visie is ieder paard uniek en heeft ieder paard zijn eigen behoeftes. Voor het uitmeten van deze behoeftes maak ik gebruik van kruiden, voeding en supplementen. Elke 5 weken opnieuw! Want niets in zo veranderlijk als een paard. Denk maar eens aan training, seizoenen, blessures lichamelijk of mentale disbalans.  Het streven is om het paard zo natuurlijk mogelijk te voeren binnen de mogelijkheden die jij als eigenaar hebt. Loop je ergens tegenaan? dan denk ik graag met je mee!

Paarden zijn echte verzamelaars!  Vanuit het instinct weet een paard precies wat zijn behoeften zijn qua voedingsstoffen.  Deze wist het  paard vroeger ook prima in de natuur te vinden.
 Helaas bevatten de weides waar ons hooi van wordt gemaakt tegenwoordig maar een geringe hoeveelheid plantensoorten en weinig vitamines en mineralen, waardoor paarden geen enorme variatie hebben om uit te kunnen kiezen voor voedsel.

 Om deze reden zijn de  kruidenmixen ontwikkeld om zo voor elk paard een unieke samengestelde combinatie te maken waarbij grotendeels gebruik word gemaakt van inheemse kruiden en planten. Door de manier van meten kan het paard zelf aangeven waar hij behoefte aan heeft.

Naast kruiden  behoren ook supplementen, vitamines, mineralen, medicatie*, supplementen, oliĆ«n en azijn binnen het meetpakket. Een kruidenmix kan naast de kruiden ook magnesiumoxide en andere sterkwerkende poeders/supplementen bevatten. De beschrijving van de samenstelling staat op de verpakking plus advies van eventueel andere aanvullende supplementen.

Een kruidenmix kan niet alleen helpend, maar ook preventief gebruikt worden. Dit betekend dat het een uitstekende basis is voor een uitgebalanceerd rantsoen.  Naast goed ruwvoer kan een paard prima hierop leven.

Voeding meting
Wil jij de voeding van je paard toch graag aanvullen met een brokje? Dan kan ook deze voor je worden uitmeten. Veel paardenvoederfabrikanten hebben fijne producten ontwikkeld, waar ik testers van heb gemaakt. Hierin meet ik uit welk product het beste bij je paard past en welke hoeveelheid je paard hiervan nodig heeft.
 
Werkwijze van meten
Ieder mens, dier, plant en niet levende stof heeft een bepaald energie veld om zich heen. Dit energieveld geeft een bepaalde trillingsfrequentie die voor alles en iedereen uniek is. Deze trilling frequentie wordt de lucht in gezonden als een radio. Voor het meten wordt een biotensor gebruikt. De biotensor is een gevoelig en betrouwbaar meet instrument dat wordt gebruikt om producten en het lichaam te kunnen testen. Tijdens het testen wordt er gebruikt gemaakt van de trillingen die de producten en het lichaam uitzenden.
 
Bij het meten maakt het niet uit of een paard in de directe omgeving  of op afstand wordt gemeten. Doormiddel van de biotensor ontvang ik de trillingen als een soort radio en kan ik deze omzetten in informatie. Deze informatie krijg ik vanuit het paard doordat het resoneert met het product of een antwoord geeft op een gesloten vraag. Ik maak gebruik van de gegevens van het paard en de eigenaar om zo contact te krijgen met de trillingen van het paard dat gemeten dient te worden.

De gegevens welke nodig zijn voor het uitmeten mogen ingevuld worden in dit invulformulier.