Marjolijn  

 
Ik ben Marjolijn Hagedoorn- van Dijk en al zo lang als ik leef heb ik paarden leuk gevonden. Ik ben vroeger op jonge leeftijd op een manege begonnen met rijden en na een kleine tussenstop  ben ik hier op mijn 14e weer mee verder gegaan.  En zoals ze het vaak zeggen, als je er eenmaal mee besmet bent komt je er niet meer van af. Nou dit gold voor mij zeker. Doordat ik op de manege leste en fijne instructrices heb gehad door de jaren heen heb ik niet alleen veel over paarden geleerd, maar ook over mijzelf. Zo kwam ik erachter dat ik iemand ben die werkt vanuit gevoel, intuïtie, intentie en erg de connectie kan voelen tussen mens en dier. Ook waren de lessen niet alleen gericht op het rijden maar ook op grondwerk/ communicatie tussen jou en het paard en welke wisselwerking dit heeft op elkaar. Op zoek naar een Verbinding!
Om mijn eigen kwaliteiten in het werkveld en mijn eigen professionele ik te kunnen benutten wilde ik graag met mensen werken. Dus nadat ik op mijn 17e mijn HAVO diploma had gehaald ben ik Sociaal pedagogische Hulpverlening gaan doen. Na de opleiding ben ik mensenwerk gaan combineren met paarden. Hierin zijn mijn eigen kwaliteiten altijd belangrijk voor mij geweest. Werken vanuit gevoel en de verbinding met een ander. En dan vooral de verbinding tussen mens en dier.  En zo kwam ik uit op de kernwaarden van mijn eigen bedrijf. Want wat zijn mijn kernwaarden, waar sta ik voor en bied ik daar in aan?
Tijdens het werken/trainen van paarden/ het lesgeven kom ik graag tot de kern van de pure ik van Paard en Mens. Door inzicht te geven over gedrag, de kwaliteiten en de aandachtspunten van Paard en Mens te laten zien en daardoor Begrip en compassie te creëren tussen beide , zal verbinding en samenwerking tussen Paard en Mens vanzelfsprekend tot stand te komen. Dit betekend dat zowel voor  Mens als Paard mijn werk niet alleen gericht is op het fysiek datgene dat je ziet aan de buitenkant, maar ook het mentale stuk behelst, datgene dat aan de binnenkant zit. Door deze twee aspecten met elkaar te willen verbinden hoop ik meer tot de basis van de mens en het paard te kunnen komen en daardoor meer inhoud en fundament te geven aan verbinding /samenwerking/ harmonie tussen  Mens en Paard en bij jezelf.
Maar de training en het werken met de paarden zijn niet de enige belangrijke pijlers voor mij als het om paarden gaat. Voeding en algemeen welzijn zijn voor mij ook belangrijke aspecten. Daarom ben ik begin 2020 de kruidencursussen gaan doen bij HorseComplete. Ook hierbij mocht ik weer gebruik maken van mijn gevoel en intuïtie. Tijdens het meten vraag ik naar de behoeften van het paard, zodat ik hem van daaruit kan bieden wat hij/zij nodig heeft. En voor voeradvies geld eigenlijk hetzelfde. Ook het lichamelijk welzijn van het paard vind ik belangrijk. Zo ben ik op het volgen van de acupressuur voor paarden opleiding gekomen. Ik maak graag gebruik van verschillende bodywork technieken in mijn werk om op een zachte manier een paard in optimale conditie te verkrijgen.  Door al deze aspecten te combineren begon ik  langzaam aan een holistische kijk op het werken met mens en paard te krijgen wat maakt dat ik dit dagelijks in het werken met paarden integreer.
Eens zei iemand het volgende tegen mij en dat is mij altijd bij gebleven; De paarden kunnen jou niet vertellen met taal hoe zij zich voelen, waar zij mee zitten of hoe ze dingen graag anders willen zien. Hoe fijn is het dat wij hen dan het gevoel kunnen geven dat wij naar hen durven te luisteren en die stem voor hen willen zijn.
Door mijn manier van werken hoop ik hier binnen de paardenwereld een steentje aan bij te dragen!

Voor  informatie klik op mijn diensten